Bond House

When you have 4 kids, you need a lot of room to move. With a growing family, Adam and Ashley were needing a bigger place with a lot more space. When they found their potential dream home, they knew they needed to act fast. The home needed a lot of work before it could be inhabited, and we were more than happy to help them make their dreams come true.


The home they purchased had a lot of dark, closed off rooms that in no way mirrored their sunny dispositions. It looked like a zoo had been kept in the home before the purchase, and it hadn’t been updated since it had been built in the 1980’s.

The home is beautifully laid out on the outskirts of town, giving it a country vibe. However, with the awkward floor plan the home was dated and uninviting. The Bonds went with a contemporary, open-living design while retaining a farmhouse feel.

LIVING
Objective: to design an open living, dining, and kitchen area.

In order for this to happen, a supporting wall had to be removed and a 22 foot lamented beam was installed into the ceiling.  The two custom made columns help support and add character.

BEFORE


AFTER



KITCHEN

Objective: Create a central hub for family living. Open up the rooms in order to connect with family and guests.

Rather than put in a regular kitchen table, we designed and built a counter high table with built in USB ports. This creates a workspace for the whole family and easy access for laptops and phones.

BEFORE

AFTER


​DINING
Objective: Open up for light and flow.


This room, like all of the others, was closed off. Opening it up allowed the room to connect with the rest of the living space.

BEFORE



AFTER

STAIRCASE/FORYER

Objective: Open up the space to create a welcoming flow into the home.

With the original foyer closed off from the rest of the house, it was essential to again open up the space and provide light into the living areas.

BEFORE



AFTER

BATHROOMS

Objective: Design a bright bathroom that is easy to clean.


​Creating a bright bathroom was a must for such a small space.

BEFORE

AFTER

Interview with the HOMEOWNER

Q. What is your favorite element of the house?

A. It’s really hard to pick just one thing, but I’d have to say I love how open the house feels compared to how closed in it was before. It is a large cohesive space that still manages to feel cozy.

Q. What was the overall process like as a client?​

A. I found the home renovation process overwhelming at times, but also super fun and rewarding when things started really coming together. There were nights that I literally dreamed about bathroom vanities and light fixtures, but I never expected it to be so gratifying to see it all come together.

Q. Was there anything about the renovation that surprised you?

A. Our master bath was such a huge transformation! We honestly feel like we should offer our shower as respite care to our tired friends. Two words…body. sprayers.

Helping create a family home for Adam, Ashley, and their adorable family of girls, has been a rewarding experience. It was a joy to watch them settle in and get comfy in their new cozy abode. We hope they will all create wonderful, warm memories in their dream home!

 

Leave a Reply